Mersin’de Polen Hasadı Başladı

Mersin’de Baharla Birlikte Polen Hasadı Başladı: Sağlık İçin Altın Değerinde!

Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir yere sahip olan Mersin’de, baharın gelmesiyle birlikte sıfır rakımda milyonlarca arının topladığı polen hasat edilmeye başlandı. Polenin kilogram fiyatının bin 300 TL civarında olduğu belirtiliyor. Doğal protein açısından oldukça zengin olan polen, sağlık açısından da büyük faydalar sağlıyor.

Mersin, Türkiye’de arıcılıkta ilk 5’te yer alıyor. Sert geçen kış ve ardından yaşanan zirai don olayı nedeniyle bahar geç başladı ancak çiçek mevsimiyle birlikte arılar polen toplamaya başladı. Arıcılar, milyonlarca arının topladığı polenleri kilogram fiyatı bin 300 TL civarında olan mevsimlerinde hasat etmeye başladı. Toroslar ve Eğriçayır yaylasında devam edecek olan hasat sezonunun bereketli geçmesi bekleniyor. Tahminlere göre, kentte bulunan 4 bin arıcı sezonda yaklaşık 200 ton civarında polen hasat edecek.

Baharla birlikte polen hasadına başlayan arıcı Celal Çay, “Kış mevsimi güzel geçti ve arılara bol miktarda polen sağladı. Bunun hasadını yapıyoruz ve mutlu bir şekilde işimizi sürdürüyoruz” dedi. Kışın sert geçtiğini ancak hemen ardından güzel bir baharın gelmesiyle çiçeklerin açtığını ve arıların polen toplamaya başladığını söyleyen Çay, olumlu bir sezon geçireceklerini belirtti.

2 çocuk annesi Gökçe Çay da eşiyle birlikte polen hasadı yaparak güzel bir verim elde ettiklerini belirtti. Her gün bir kaşık polen tüketmenin doğal protein alımı için oldukça faydalı olduğunu aktaran Çay, çocuklarına da polen tükettirdiğini söyledi.

Arıcı Hayrettin Gürbüz, polenin arıcıların geçim kaynaklarından biri olduğuna vurgu yaparak, arıların bahara olumlu tepki verdiğini ve gelecek sezon için umutlu olduklarını dile getirdi.

Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Turhan, polenin sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, polenin insan vücudu için önemli bir protein ve amino asit kaynağı olduğunu söyledi. B vitaminleri açısından zengin olan polenin birçok faydası olduğunu aktaran Prof. Dr. Turhan, günlük olarak bir tatlı kaşığı polen tüketilmesini önerdi.

Mersin’de polen hasadı işçileri de harikulade bir sezona giriş yapıyor. Yeni polen hasat sezonunda hem doğal ürünler tüketecek olanlar hem de arıcılık alanında çalışacaklar için sevindirici bir dönem başlıyor. Artık sağlığınıza önem vermek istiyorsanız, polen tüketmeyi denemelisiniz. – MERSİN

Related Posts

Kriz ayında altına sarıldık

Vatandaşlar, İBB’ye yapılan siyasi operasyon ve Trump gündemiyle geçen mart ayında kuyumcularda 59 milyar TL’lik kartlı harcama yaptı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi: Türkiye’ye ilgi çok yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir